Confidenţialitate

Începe procesul privind anularea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu

Dosarul a fost înregistrat luni la Tribunalul București, iar joi a apărut pe portalul instanțelor de judecată. După ce procesul va fi repartizat aleatoriu unui judecător, va fi anuntat și primul termen de judecată în cazul anulării certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu are calitatea de pârât, alături de Administrația Prezidențială, reclamant fiind Secretariatul de Stat pentru problemele revoluționarilor, aflat în subordinarea Guvernului.

La solicitarea Asociației 21 Decembrie, Secretariatul a decis în unanimitate, în urmă cu două luni, să înceapă procedurile de retragere a certificatului de luptător pentru victoria Revoluției fostului președinte Ion Iliescu.

Din ce motive ar putea rămâne Ion Iliescu fără titlul de revoluționar?

De legea recunoștinței pentru victoria Revoluției Române nu beneficiază persoanele care au deţinut cel puţin o demnitate sau o funcţie de conducere în Partidul Comunist.

Or, Ion Iliescu a fost secretar al Comitetului Central al UTC și, ulterior, al PCR.

Dacă va rămâne fără titlul de revolutionar, Ion Iliescu ar putea pierde și anumite drepturi conferite prin lege, cum ar fi: indemnizația de revoluționar, medicamente gratuite și acces gratuit la tratament, sanatorii  şi consultaţii.

Casa în care locuiește Ion Iliescu este proprietatea sa, prin urmare fostul președinte va pierde doar scutirile de la plata impozitelor pentru acest imobil.

Citește și: Instanța Supremă: Ion Iliescu poate fi anchetat penal în ancheta morții a 4 persoane în timpul Mineriadei din iunie ’90