Confidenţialitate

Începe o nouă rundă de înscrieri în programul Rabla pentru electrocasnice

Persoanele fizice care dau la schimb un electrocasnic vechi vor primi vouchere pentru a-și achiziționa unele noi.

Oamenii vor primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru o mașină de spălat rufe clasa A 2+ și 300 de lei pentru una A3+.

Pentru mașinile de spălat vase valoarea tichetului este de 300 de lei pentru aparatele cu eficiență energetică A2+ și 400 de lei pentru cele A3+.

Pentru aparatele de aer condiționat, oamenii vor primi un tichet de 400 de lei.  Pentru frigiderele A2+ voucherul este de 300 de lei și de 400 pentru aparatele A3+. Predarea aparatului electrocasnic vechi se va face în momentul livrării celui nou.

Marți încep înscrierile

Începând de marți, 18 iunie, ora 10:00, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum și diferențele rezultate din modificarea eficienței energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi înscrieri.

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicației de pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea
echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.