Confidenţialitate

Începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă

În perioada 13 iulie – 5 august are loc Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street!

Cea de-a zecea ediţie a festivalului, intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului”, aduce la Bucureşti patru weekenduri de spectacole de teatru de stradă.

Programul primului weekend de festival, care se desfăşoară în puncte centrale din Bucureşti, include spectacole mobile, spectacole fixe şi ateliere susţinute de artişti din Danemarca, Slovacia, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi România.

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Universităţii.

Acesta este, de fapt, şi punctul central al ediției din acest an.

Pe străzi vor putea fi văzuți toboşari de batucada, dansatoare de cabaret, circari, artişti pe catalige şi personaje fantastice.

În primul weekend de festival programul începe la ora 19, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piaţa Universităţii, Piaţeta Teatrului Odeon, Cercul Militar, Teatrul Naţional şi străzile Smârdan, Lipscani şi Piaţa Sfântul Anton din Centrul Istoric.

Reprezentaţiile de stradă durează până la ora 23, cu excepţie în seara zilei de sâmbătă, 14 iulie, când programul este extins cu spectacole nocturne şi o paradă în centrul oraşului.

Una dintre premierele ediţiei din 2018 a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street!, Water Fools transformă lacul Parcului Cişmigiu în scena unui spectacol poetic lăudat în presa internațională.

În weekendul 13-15 iulie, publicul tânăr este aşteptat la Podul de Nuc din Cişmigiu pentru un atelier de percuţie şi un atelier de pantomimă şi actorie.

O altă premieră a ediţiei din 2018: Piaţa Universităţii găzduieşte, timp de trei săptămâni, Collective Strings din Danemarca, prima instalaţie interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la Bucureşti.

Până pe 29 iulie, instalaţia din Piaţa Universităţii va prinde forme tot mai variate, va fi într-o continuă schimbare în funcţie de felul în care bucureştenii şi turiştii prezenţi la festival aleg să interacţioneze cu aceasta.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 21-22 iulie, 28-29 iulie şi 4-5 august.