Începe EUROPAfest

Joi, EUROPAfest îşi deschide larg porţile şi invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare şi rafinament. Şi în acest an festivalul începe cu un dublu concert de deschidere, la Bucureşti și Sibiu.

Două categorii de spectatori, una iubitoare de jazz şi blues, cealaltă de clasic, se vor delecta la un concert deosebit.

Începând cu ora 19:00, scena Teatrului Odeon din Bucureşti va găzdui American Jazz Night.
Trupa TRIISM (SUA), laureată a Grand Prize Winner EUROPAfest 2016 este un trio de jazz din California de Nord, cu un stil distinct şi energic, care interpretează compoziţii originale inspirate din muzica folclorică balcanică, pop şi standarde de jazz. Saxofonistul Levi Saelua, basistul Alex Reiff şi toboşarul Jim Frink reuşesc la fiecare show să creeze o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului. Piesele lor iau naştere adesea din conversaţii despre politică, cultură, ştiinţă şi comedie. Americanii de la TRIISM au susţinut concerte în întreaga lume – SUA, Australia, Asia şi Europa.

În deschiderea concertului FAR FROM CAROLINA vor încanta audienţa cu Americana Music la cel mai înalt nivel. Duo-ul americano-britanic este format din Terry Lees, deţinător al premiului UK National Guitarist of the Year şi Mel Hayes, cântăreaţă şi chitaristă de renume internaţional. Duo-ul a evoluat în peste 1000 de festivaluri şi evenimente, atât în Marea Britanie, în Europa, cât şi în SUA. Far From Carolina va avea, de asemenea, turnee în Marea Britanie şi Europa în toamnă, pentru a-şi promova ultima lansare de CD, “Far From Carolina and Richlands.”

Publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol cu pianista Rosalind Phang, laureata premiului I a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti 2016.

Rosalind Phang va evolua pe scena Sălii Thalia alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Arthur Arnold, din Olanda.

În perioada 11–20 mai Bucureştiul şi Sibiul vor deveni gazdele invitaţilor speciali din 42 de ţări în cadrul evenimentelor festivalului: Bucharest International Jazz Competition ( 13-20 mai ) – CinemaPRO, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti ( 14-19 mai ) – Inst. Italian, Caffe Festival Ibis ( 12-19 mai ) – Ibis Nord Caffe, Gala EUROPAfest ( 20 mai ) – Teatrul Odeon.

Evenimentul se va termina cu un concert avându-i ca protagonişti pe cei mai buni artişti din festival.

Agenda completă şi informaţii despre bilete se găsesc pe www.europafest.ro şi www.jazzfest.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS