Confidenţialitate

 Începe din nou numărătoarea berzelor

Uite, barza!” singura aplicație mobilă din Europa pentru recenzarea berzelor albe este din nou funcțională. Aplicația a fost gândită de Societatea Ornitologică Română împreună cu un furnizor de energie electrică.

În general, berzele își fac cuib pe stâlpi de electricitate, lucru care le pune viața în pericol și în același timp poate cauza o pană de curent.

De aceea, cine găsește o barză accidentată, electrocutată, poate trimite coordonatele GPS și o fotografie. Astfel, companiile de electricitate  vor  interveni prin izolarea liniilor periculoase, pentru a salva berzele. Aplicația “Uite, barza!” a fost lansată oficial anul trecut, pe 2.609 de telefoane mobile, iar utilizatorii au introdus în baza de date 2.851 de cuiburi de berze în România. Aplicatia poate fi accesata aici.

Anul acesta continuă numărătoarea berzelor ce va dura până la 31 iulie. Aceasta este perioada propice pentru a număra berzele – puii sunt destul de mari pentru a putea fi observați, iar acum se pregătesc pentru migrația către Africa.