Confidenţialitate

Începe a 3-a etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid

Luni dimineață, începe a treia etapă a campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, la care orice persoană cu vârste peste 16 ani se poate înscrie, online sau telefonic, pe listele de așteptare.

Întâietate vor avea în continuare vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronic și angajații din domeniile considerate esențiale.

Pe măsură ce se eliberează locuri în centrul de vaccinare selectat, cei aflați pe listă vor fi înștiințați prin SMS. Termenul de confirmare a prezenței este de 24 de ore.

Totodată, prioritare vor fi imunizările în orașele unde unde rata de infectare depășește 4,5 la mia de locuitori.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, începând cu ora 09.00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în conformitate cu următorul program:

  • 9.00-11.00: Centrele de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa și Covasna
  • 11.00-13.00: Centrele de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt și Prahova
  • 13.00-15.00: Centrele de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti

Duminică seară, autoritățile au spus că, din cauza unei actualizări necesare, sunt posibile blocaje ale aplicației de înscriere la vaccinare.

Tot de luni, centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării, care au funcționat în circuit închis, se deschid pentru populația generală.

Nimeni nu poate alege, totuși, serul cu care să fie imunizat.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge, luni, în țară. Cele aproape 225.000 de doze vor fi distribuite centrelor de imunizare din țară.