Încep înscrierile pentru “marea testare” în București

Municipalitatea bucureșteană dă startul, vineri, înscrierilor online pentru testarea voluntară și gratuită pentru noul coronavirus.

11.000 de persoane se vor putea fi incluse în program.

Platforma online va fi lansată la ora 13.00.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului, a anunțat edilul Gabriela Firea pe Facebook.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – aşadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Cei interesați vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă.

Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu spitale de stat şi clinici private care au dorit să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate de Direcţia pentru Sănătate Publică.

Un al doilea proiect de testare a bucureştenilor va începe săptămâna viitoare, urmând să cuprindă 10.500 de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS