Confidenţialitate

Biserica monument istoric din Râmnicu Vâlcea, scrum în urma incendiului. Toate icoanele și obiecte de cult religios au ars | VIDEO + GALERIE FOTO

Incendiu la o biserică veche din Râmnicu Vâlcea. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale.

UPDATE 12:25. Cauza incendiului: un scurt circuit cauzat de fluctuațiile de curent

La Râmnicu Vâlcea, o biserică din lemn, veche de aproape 300 de ani, s-a făcut scrum azi. Focul ar fi pornit de la un scurt circuit cauzat de fluctuațiile de curent. Biserica, monument istoric, a ars ca o torță în mai puțin de o oră. Toate icoanele și obiecte de cult religios s-au făcut scrum. Nimic nu a putut fi salvat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știre inițială

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acoperișul cuprins de flăcări al bisericii din cartierul Râureni din municipiul Vâlcea a fost observat de localnici, care au sunat la 112. La fața locului, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale cu apă și spumă.

A fost mistuit de flăcări întregul acoperiș, dar și o parte dintre zidurile de lemn. Au ars obiecte de cult religios, de o valoare inestimabilă. Vechea biserică din lemn, monument istoric, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae a fost construită la 1746 pe malul pârăului sărat, afluent al Oltului, în vremea domnitorului Constantin Mavocrordat și a episcopului Clement.

Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit focul.

Sursa colaj foto: Amator și ISU Vâlcea

Citește și: IGPR, reacție după ce băiețelul de 2 ani din comuna Tudora a fost găsit: Va fi transportat la spital | VIDEO