Confidenţialitate

Incendiu puternic în Delta Dunării, lângă Sulina. Peste 150 hectare de stuf și vegetație uscată au fost afectate | AUDIO

Incendiul uriaș care a cuprins, luni seară, peste 150 hectare de stuf și vegetație uscată din Delta Dunării, lângă Sulina, a fost localizat după aproape 7 ore de pompierii ISU Tulcea. Lupta cu flăcările a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere și de ternul accidentat. Din primele cercetări a reieșit că focul a fost pus intenționat.

Focul nu s-a stins nici la această oră, încă mai arde, însă cu intensitate scăzută și într-o zonă inundabilă, greu accesibilă.

Nu pune în pericol locuințele din Sulina, in apropierea cărora au fost văzute seara trecută, în jurul orei 18,00, flăcările.

Incendiul se manifesta pe 150 de hectare cu stuf, papură și vegetație uscată, în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2, au spus pompierii.

Sarcina lor principală a fost să asigure măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor.

Și au reușit, deși misiunea lor a fost dificilă din cauza vântului care bătea cu putere. Se pare că focul a fost pus intenționat.

ISU Tulcea atenționează că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării.

„Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor și a habitatelor naturale”, avertizează pompierii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Chile se luptă cu cel mai devastator val de incendii de pădure din ultimul deceniu. Peste 270.000 de hectare au ars | VIDEO