Confidenţialitate

Incendiu la un grajd al Circului Globus: 11 animale, printre care 2 tigri, au murit și alte peste 20 au fost salvate

Conducerea Circului Globus din București nu-și poate explica de la ce a izbucnit incendiul care a ucis azi-dimineață mai multe animale sălbatice aflate într-un grajd.

În clădirea de pe Șoseaua Petricani nu erau depozitate furaje, iar îngrijitorii au încercat să stingă singuri flăcările, fără succes însă, a spus managerul circului.

11 animale (4 pisici, 2 porci vietnamezi, 2 tigri și 3 câini) au murit din cauza flăcărilor și a fumului.     Pompierii au reușit totuși să salveze alte peste 20 de animale, printre care tigri, cămile şi ponei.

Incendiul a izbucnit dimineață, în jurul orei 5, la un grajd aflat pe șoseaua Petricani din București.  Clădirea găzduiește mai multe animale ale Circului Globus.

Flăcările au cuprins o suprafaţă de 300 de metri a clădirii și s-au extins apoi și la un imobil administrativ din apropiere.

În incendiu au murit patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini.

De asemenea, pompierii au reuşit să salveze alte peste 20 de animale care, anterior, au fost tranchilizat de medicii veterinari:  e vorba de şapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva capre.

Intervenţia pompierilor a fost una dificilă din cauza zăpezii și a gerului, spune purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a declarat pentru News.ro că în grajdurile instituţiei se aflau animalele pensionate ale circului.

Printre cele ucise de incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina.  

Circul trebuie să decidă acum unde vor fi duse animalele salvate din grajdul afectat de incendiu.