Confidenţialitate

Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași | VIDEO

UPDATE: Incendiul a fost stins. Din ultimele informații, transmise Ministerului Sănătății, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu.
Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Știrea inițială:

Este incendiu la unul din etajele Spitalului de Copii Sfânta Maria, din Iași. Focul a fost localizat la etajul 3 al spitalului. Pompierii au ajuns la fața locului.

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente.

ISU Iași precizeaza că incendiul a fost localizat în Secția Covid, unde, din fericire, nu este nimeni internat. Au fost evacuați toți pacienții.

Secția ATI Covid Copii are trei paturi, și alte cinci paturi pentru cei confirmați cu forme medii spre grave. În ultimele două luni de primăvară, secția ATI a funcționat de multe ori la capacitate maximă.

ISU anunță că la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție:

“La fața locului salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, o autospecială de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, o autoscară și o cisternă.

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică.”

“Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.
Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime”, informează Ministerul Sănătății.