Confidenţialitate

Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. A fost activat Planul Roșu de Intervenție | VIDEO

Incendiul a izbunit în jurul orei 12 la secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului județean de Urgență Slatina. Mai multe mașini de pompieri au fost chemate la fața locului și s-a activitat planul roșu.

În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați. Numărul de telefon este 0722.359.050.

Mai multe ambulanţe s-au deplasat în curtea unităţii medicale, iar cadrele medicale au scos pacienţii din interior.

Incendiu produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina a fost lichidat. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1.

Din primele informații, incendiul s-a desfășurat la parter și la etajul 1 al spitalului, în interior aflându-se la momentul respectiv 37 de pacienți.

Dintre aceștia, 6  au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost intoxicați cu fum, dar sunt în afara oricărui pericol.

Aproape 40 de pacienți au fost evacuați, spune la Europa Fm, directorul spitalul, Dan Stana:

„Pacienții care au avut probleme de intoxicație cu fum, fără forme grave, au fost duși la secția de primiri urgențe a Spitalului de Urgență Slatina. Sunt în afara oricărui pericol și nu sunt probleme. Incendiul a fost localizat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ceilalți au fost transferați la un alt spital din județ:

„Vor fi duși la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, care se află într-o locație tot în județul Olt.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul ar fi fost provocat de un un pacient aflat în izolator:

„Unul dintre pacienți, care a fost în sevraj, a fost izolat într-o cameră, într-un ziloator și se pare că incendiul de la acest izolator a pornit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto/video:  ISU Olt