Confidenţialitate

Incendiu în Delta Văcărești din Capitală. Aproximativ 15.000 mp de vegetație au ars | VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, marți, în jurul prânzului, în Delta Văcărești din București, anunță reprezentanții ISU.

Update: Indendiul din Delta Văcărești a fost stins.

Update: Incendiul a fost localizat, suprafața arsă fiind acum de aproape 15.000 mp, au transmis reprezentanții ISU București.

Potrivit forțelor de intervenție, aproximativ 10.000 de metri pătrați de vegetație ard în acest moment.

La fața locului au fost trimise 11 autospeciale, iar ISU București precizează că sunt degajări mari de fum în zonă.

Și vântul puternic influențează modul de manifestare a incendiului, mai atrag atenția pompierii.

„Incendiu în Parcul Natural Văcărești. Am anunțat Administrația Parcului și am sunat la 112. Revenim cu detalii”, au scris și cei de la Parcul Natural Văcărești pe pagina de Facebook.

Suprafața afectată este de aproximativ 10.000 de metri pătrați, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A fost transmis și un mesaj RO-Alert.

Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești, spune la Europa FM că nu se cunosc cauzele, dar că este o situație cu care se confruntă în fiecare primăvară. Explică și că există riscul ca vântul să extindă focul:

„A luat foc vegetația uscată, se întâmplă în fiecare primăvară astfel de evenimente. Arde stuful, cauzele nu le știm, probabil Poliția va trebui chestionată, pompierii au venit, au intervenit, am alergat încă de la început de când am văzut primele dâre de fum. Să sperăm că va fi stins și că n-o să afecteze foarte mult, acum vegetația uscată tot arde și dacă bate vântul s-ar putea să se extindă însă văd că sunt destul de multe unități de pompieri, deci ne așteptăm să fie stins.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile recomandă oamenilor să evite zona.

Video: Andy Popescu