Confidenţialitate

Incendiu de vegetație în zona Poligonului Babadag din Tulcea. Cauza izbucnirii incendiului | AUDIO

Incendiu de vegetație în zona Poligonului Babadag din județul Tulcea. Focul a izbucnit în urma tragerilor cu tunul de pe transportoarele blindate, efectuate de militarii francezi. Potrivit ISU Tulcea, până acum au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată în zona Poligonului şi alte 250 de hectare de islaz comunal în Jurilovca. De asemenea, cel puţin 8 porci şi 10 oi de la ferma respectivă au murit.

Din cauza vântului puternic, focul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul Babadag, înspre localitățile Sălcioara și Enisala. Incendiul a afectat și o stână aflată la aproximativ 200 de metri de poligon.

Pentru stingerea flacarilor intervin pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, ajutati de forțele de intervenție ale Ministerului Apararii si voluntarii Serviciului de Urgenta din Jurilovca.

De altfel, primarul comunei, Eugen Ion, a cerut să nu fie folosite sistemele de irigaţii, astfel incat sa existe suficientă apă pentru a alimenta cisternele. El a mai spus că intervenţia va dura probabil şi pe parcursul nopţii.

După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Incendiu devastator la 30 de kilometri de Londra. 100 de pompieri cu 15 autospeciale au intervenit | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.