Confidenţialitate

Timiș: 100 de hectare de grâu, distruse de flăcările unui incendiu. Coloana de fum s-a putut vedea de la kilometri depărtare | VIDEO

Flăcări înalte de câțiva zeci metri s-au ridicat în această după-amiaza în județul Timiș, în apropierea localității Semlac. Un lan de grâu s-a aprins din cauza căldurii. Aproape 100 de hectare au fost afectate. Coloana de fum se putea vedea de la kilometri depărtare.

Deocamdată nu se știe de la ce a izbucnit incendiul, iar flacările s-au propagat cu repeziciune din cauza temperaturilor foarte ridicate. Pompierii vorbesc de aproape 100 de hectare de teren.

Serviciile voluntare pentru situații de urgenta din mai multe localități, dar și salvatorii militari din Deta au intervenit pentru a stinge incendiul.

Zona a fost izolată după ce mai multe tractoare au reușit să tragă brazde și astfel să împiedice extinderea flacărilor. În ultimele zile, în condiții de temperaturi extreme, care s-au apropiat de 40 de grade Celsius, s-au înregistrat mai multe astfel de incendii pe câmpurile din Timiș, unde au ars fie cereale încă nerecoltate, fie resturi ramase după treierat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiu de miriște, luni – 4 iulie, pe A1 la aproximativ 20 de kilometri de Timișoara

Ieri, de exemplu, fumul de la un incendiu de miriște a inundat o bucată din autostrada A1, la câțiva kilometri de Timișoara. Șoferii au fost nevoiți să circule cu viteză mică, întrucât vizibilitatea a fost foarte redusă. Mai mult, flacările s-au apropiat la câțiva metri de șoseaua de mare viteză.

Pompierii atrag atenția că incendierea miriștilor fără acordul de la Agenția de Protecție a Mediului și fară prezența unui echipaj al Serviciului Voluntar pentru situații de urgență este interzisă. Amenda este de până la 6000 de lei pentru persoane fizice și 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Sursa foto: Captura foto / Video Europa FM

Citește și: Incendiu de miriște pe A1 la 20 de kilometri de Timișoara | VIDEO