Confidenţialitate

Incendiu Bamboo: Fondatorul clubului, Joshua Castellano, audiat la Poliţia Capitalei

Fondatorul clubului BambooJoshua Castellano, este audiat, luni, la Poliţia Capitalei, în dosarul privind incendiul care a distrus clubul în totalitate şi în urma căruia 44 de persoane au ajusn la spital din  cauza intoxicației cu fum.

 

Clubul Bamboo a fost fondat în urmă cu 15 ani de Joshua Castellano, dar acesta s-a retras ulterior din acţionariat, clubul fiind condus de Ciro Castellano, tatăl lui Vincenzo Castellano, patronul firmei care administrează clubul, scrie news.ro.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în iunie 2005, iar atunci Joshua Castellano spunea că “singurul vinovat este natura”. Cătălin Botezatu, acţionar în urmă cu 12 ani, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat.

Între timp, și procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti continuă audierile în dosarul privind incendiul din clubul Bamboo. Mai bine de 10 persoane au fost chemate luni să dea declaraţii.

“Ar trebui să se prezinte şi patronul clubului Bamboo”, a declarat, pentru news.ro, şeful Secţiei de urmărire penală din Parchetul Tribunalului Bucureşti, Bogdan Staicu.

Potrivit procurorului, anchetatorii nu au putut merge încă la faţa locului pentru cercetări, având în vedere că luni dimineață încă mai ieșea fum din unele zone ale clubului, pompierii fiind la fața locului.

 

Procurorii au deschis sâmbătă dosar penal, în urma incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă.

 

Anchetatorii au declarat că, până în prezent, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală.

În urma incendiului din Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din București, pentru îngrijiri medicale. Patru au rămas internate la spitalele Floreasca şi Pantelimon.

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent din club, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi.

Clubul a fost distrus în totalitate.

Specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani (INSEMEX), au fost solicitaţi să facă o expertiză la clubul Bamboo. E vorba de instituţia care a făcut o expertiză şi în cazul incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.