Încă un deces controversat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie astăzi, pe blogul său, tolo.ro, că un bebeluș a decedat la această unitate sanitară la începutul lunii octombrie, unul dintre diagnosticele cauzatoare fiind o „infecție sistemică” cu Candida.

Însă, abia în luna decembrie, Ministerul, Sănătății ar fi trimis DSP în control la spital, la peste o lună și jumătate de la plângerea părinților.

În plus, reprezentanții spitalului Sfântul Pantelimon  ar fi raportat infecția târziu, însă conducerea unității neagă.

Părinții bebeluțului decedat au declarat pentru tolo.ro  că nu au fost informați înainte de naștere, că bebelușul ar fi avut probleme.

”Nouă ne-au spus imediat că are Klebsiella, pe care mi-au zis că i-o adusesem eu”, a povestit Nicoleta Radu, mama bebelușului, iar tătăl, Paul Radu, a adăugat:

”Chiar dacă ar fi așa, deși ne îndoim, de ce din iunie și până în septembrie doamna doctor ginecolog nu i-a mai făcut soției nicio analiză? După naștere, ne-au spus că Tudor e infectat cu Klebsiella, o bacterie foarte rezistentă la antibiotice și periculoasă, însă ne-au asigurat că va fi bine”.

Managerul spitalului, Dragoș Davițoiu, susține la Europa FM că în timpul sarcinii, mama a avut probleme.

Nu poate spune însă dacă a fost infectată cu candida sau nu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactat de Europa FM, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat că instituția va prezenta un răspuns în cursul zilei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS