Confidenţialitate

Încă un copil din Argeș, suspectat că ar avea sindrom hemolitic uremic, va fi internat la Marie Curie. MS cere demisii la instituțiile responsabile din Argeș

Încă un copil din Argeș urmează să ajungă joi la spitalul Marie Curie din București.

Medicii de acolo ne-au spus că au fost informați că la unitatea bucureșteană urmează să ajungă un alt copil, în vârstă de 10 luni, din localitatea argeșeană Câmpulung – suspectat că ar putea avea sindrom hemolitic uremic.
Deocamdată, nu se cunoaște starea acestuia. E în drum spre București și medicii de la Marie Curie vor hotârî, după ce îl preiau, ce tratament se impune.

 

MS și Prefectura Argeș cer demisii

România, 2016 – statul în care se cer demisii – dar nimeni nu are curajul să demită.

3 bebeluși morți, mai mulți internați din cauza sindromului hemolitic uremic – și nicio explicație pentru părinți.

Nimeni nu știe cauza îmbolnăvirii. Ce face ministrul Sănătății? Cere demisia șefului Spitalului de Pediatrie Pitești . Și prefectul de Argeș cere, la rândul său, același lucru. Dar și demisia de onoare a șefei Direcției locale de Sănătate Publică. Prefectul Cristian Soare, pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacție imediată la Spitalul de Pediatrie: managerul spune că nu are motive să demisioneze și îi recomandă ministrului Sănătății să-l demită.

Iar doctorii amenință cu proteste în cazul în care șeful lor va fi schimbat.
Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat că nu are de gând să demisioneze. Managerul vrea să știe, însă, care sunt argumentele ministrului și prefectului.

Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie“, a declarat Vasile Stan.

În acest condiții, medicii de la Spitalul de Pediatrie Pitești amenință cu proteste dacă șeful unității va fi demis, spune purtătoarea de cuvânt a spitalului din Pitești, Adina Enescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Doctorii din Pitești se declară solidari cu conducerea Spitalului de Pediatrie

 

Medicii spun că spitalul nu e responsabil pentru situația în care au ajuns bebelușii transferați în București.

Semnele de întrebare s-au înmulțit privind situația din Argeș după ce un copil de 1 an și 4 luni a fost plimbat prin mai multe spitale – din Argeș în București, apoi din București în Argeș…și, într-un final, din Argeș înapoi în București.
Medicii din Pitești știau de situația copilului încă din 13 februarie. Cu toate acestea, abia ieri, 24 februarie, pacientul a ajuns la spitalul Marie Curie din Capitală. Prefectul județului Argeș, Cristian Soare.  Spitalul de Pediatrie susține că DSP a fost informată despre acest caz

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce traseu a urmat pacientul de un an și 4 luni?

În 13 februarie, copilul a fost a adus de părinţi pentru consult   de   specialitate, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, acuzând febră şi scaune diareice.

Pe 14 februarie,  copilul a fost transportat la o clinică privată din Bucureşti unde i s-a efectuat o serie de analize.

21 februarie: Copilul a fost prezentat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, unde i s-a pus diagnosticul de enterocolită disenteriformă şi rectoragii. A fost trimis pentru un consult de specialitate la Spitalul „Grigore Alexandrescu.

21 februarie: Copilul a ajuns la „Grigore Alexandrescu” unde în urma investigaţiilor a fost exclusă patologia chirurgicală şi s-a recomandat revenirea la „Matei Balş”, în vederea internării.

21 februarie: Părinţii au transportat copilul la Spitalul „Victor Babeş”, unde s-a constatat, la camera de gardă, că pacientul este echilibrat. I s-a recomandat tratament simptomatic şi revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de enterocolita acută.

 23 februarie: Părintii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie Piteşti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boală diareica acută enteroinvazivă, cu sindrom de deshidratare acut 5% şi sindrom febril asociat”. Copilul a fost internat, iar în urma investigaţiilor s-au constatat semne de infecţie, deşi rezultatul coproculturilor s-a mentinut negativ.

24 februarie, ora 12:20 Potrivit datelor Direcţiei de Sănatate Publică Argeş, a fost solicitat transferul la  Spitalul „Marie Curie” Bucuresti.

24 februarie, ora 15.00 Copilul a ajuns la Marie Curie”, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie, unde în urma analizelor s-au evidenţiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic.