Încă un copil cu sindrom hemolitic uremic, internat la Spitalul ”Marie Curie”

O fetiţă de doi ani din Braşov, cu sindrom hemolitic uremic, a fost adusă sâmbătă la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, unde mai sunt internaţi doi copii cu această afecţiune. Medicul Mihaela Bălgrădean a declarat ca fetita va incepe procedura de dializa.

Medicul a precizat că în ultimele şapte săptămâni au fost trataţi la Spitalul “Marie Curie” 16 copii cu sindrom hemolitic uremic sau cu infecţii digestive şi cu suspiciuni de SHU, dintre care 12 au fost externaţi.

Părinţii fetiţei de doi ani le-au povestit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Braşov că aceasta s-a simţit rău începând de luni, astfel că au fost cu ea la două clinici private din Braşov, iar vineri la prânz au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Copila a fost internată imediat, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. Fetiţa de doi ani are anemie, număr mic de trombocite şi insuficienţă renală acută, care necesită dializă.

Potrivit părinţilor, fetiţa nu a consumat produse lactate de la firma Brădet.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu anunță că la Brașov au fost începute anchete de către Direcția Sanitar Veterinară și de cea de Sănătate Publică, pentru a se stabili cauza îmbolnăvirii copilului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS