Confidenţialitate

Încă un băiat în Familia Regală Britanică!

Ducesa de Cambridge a născut în această după amiază . Este vorba de un băiat, al treilea copil al cuplului.

It’s a boy! – titrează BBC.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton a fost internată în tot în aripa specială a Spitalului St. Mary din Londra, unde i-a născut și pe prințul George și pe prințesa Charlotte.

Băiatul născut în urmă cu puțin timp este al 5-lea moștenitor la tron, pe linie de succesiune.

Bebeluşul, al doilea fiu al prinţului William şi al ducesei de Cambridge, a venit pe lume la ora 10:01 GMT şi a avut la naştere greutatea de 3,8 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere, care a avut loc în clinica St. Mary din vestul Londrei, unde s-au născut şi primii doi copii ai cuplului princiar britanic – prinţul George şi prinţesa Charlotte.

Kensington Palace a anunțat printr-un comunicat că atât mama, cât și copilul, se simt bine.

“Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi membrii ambelor familii (ale părinţilor bebeluşului, n.r.) au fost informaţi şi sunt încântaţi de această veste”, a anunţat Palatul Kensington.

“Alteţa Sa Regală şi bebeluşul sunt sănătoşi şi se simt bine”, precizează acelaşi comunicat.

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui – prinţul William – şi cei doi fraţi mai mari ai lui – prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte.

“Este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă în istoria monarhiei britanice”, a declarat Huge Vickers, un expert specializat în istoria casei regale a Marii Britanii.

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron.

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred.