Înca trei români acuzați de corupție în cazul Dumitru Martin. SUA va cere extrădarea lor

Încă trei români sunt puși sub acuzare în Statele Unite pentru fapte de corupție, în dosarul în care omul de afaceri Dumitru Martin este acuzat de dare de mită. Autoritățle americane anunță că vor începe procedurile pentru extrădarea suspecților din România pentru a fi judecați în Statele Unite. Amintim, omul de afaceri Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe 1 decembrie. Acesta ar fi încercat să mituiască un ofițer al forțelor aeriene americane. 

După cum relatează publicația Coaliția Românilor din SUA, acuzațiile aduse celor trei români sunt de conspirație pentru dare de mită și mituirea unui oficial american. Informațiile apar într-un comunicat al Departamentului american de Justiție. În cazul în care vor fi extrădați și vor fi găsiți vinovați, cei trei pot primi pedepse de până la 15 ani de detenție dar și o amendă în valoare de 250 de mii de dolari. Omul de afaceri Dumitru Martin deține firma Polaris M. Holdings care se ocupa de salubrizarea municipiului Constanta, iar cei trei sunt angajati ai societății.

Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe aeroportul internațional din San Francisco. Acesta este acuzat de mituirea unui ofițer al forțelor aeriene americane, pentru a obține un contract în valoare de peste 10 milioane de dolari care urma să se desfășoare la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. În prezent, omul de afaceri se află în custodia autorităților americane din California și ar putea fi eliberat în schimbul unei cauțiuni de 750 de mii de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS