Confidenţialitate

Încă o școală smart în comuna Ciugud, din județul Alba

La Ciugud, județul Alba, comuna care a atras cele mai multe fonduri europene și care a construit prima școală smart din mediul rural, se va construi încă o școală.

Actuala unitate de învățământ a devenit neîncăpătoare, după ce multe familii s-au mutat de la oraș la țară, spune primarul Gheorghe Damian.

El a participat astăzi la o dezbatere de Ziua Educației, organizată de World Vision România despre lecțiile pandemiei de coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Primari din alte localități l-au luat legătura cu edilul comunei Ciugud pentru a-i urma exemplu în materie de digitalizarea școlilor.   Printre aceștia și Sergiu Arsene, primar al comunei Bod din județul Brașov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Și înainte de pandemie, elevii care învață la școala din Ciugud, județul Alba, puteau urmări online lecțiile atunci când se îmbolnăveau și erau nevoiți să stea acasă.

Școala este acum dotată cu sistem inteligent de acces în clădire care permite recunoașterea facială a elevilor și a profesorilor.

Triajul epidemilogic este făcut de un robot care măsoară temperatura și îi depistează pe cei care nu poartă mască. Iar un software care depistează nivelul de dioxid de carbon anunță când trebuie aerisită clasa. Școala din Ciugud a costat 1 milion de euro, iar jumătate dintre fonduri au fost bani europeni.