Confidenţialitate

Încă o persoană rănită în explozia de la Crevedia a murit. Bilanțul deceselor a ajuns la 6 | AUDIO

Bilanțul deceselor în urma exploziilor de la Crevedia a ajuns la 6, dupa ce încă o persoană rănită a murit. Pacientul era internat la Lubeck, în Germania cu arsuri pe 40% din corp, a anunțat Ministerul Sănătații. Până acum, au fost externaţi 48 de pacienți: 41 din spitale din România și 7 din spitale din străinătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform raportului Ministerului Sănătăţii, 4 pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziilor din 26 august mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck. Cel aflat la Milano se află în stare critică, având arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului. El a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală specializată din Italia. Iar la Bruxelles se află un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului.

În exploziile din 26 august, de la o stație GPL din Crevedia, au fost spitalizate peste 50 de victim, cei mai mulți pompieri, polițiști și jandarmi. Pentru transferul victimelor în străintate, România a activat Mecanismul European de Protecție Civilă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Pionierii vaccinurilor cu ARN mesager iau premiul Nobel pentru Medicină