Încă o persoană a murit din cauza rujeolei, iar numărul deceselor a ajuns la 23

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Trasmisibile,  în ultima săptămână, s-au înregistrat 238 de noi cazuri de rujeolă, iar numărul deceselor a ajuns la 23.

Majoritatea victimelor sunt copii nevaccinați.

Numărul  îmbolnăvirilor a depășit 5100 de cazuri.

Cel mai afectat este județul Caraș-Severin unde peste 960 de persoane au fost diagnosticate cu pojar.
Pe locul 2, se află județul Timiș, cu 950 de îmbolnăviri și cu cele mai multe decese: 7, ultimul dintre ele înregistrat în ultima săptămână.
Rujeola a făcut victime și în județele Arad, Dolj, Călărași, Satu Mare și București.

”Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese :7 în județul Timiş, 5 în județul Arad, 5 în județul Dolj, 3 în județul Caraş Severin și câte unul în județele Călăraşi, Satu Mare şi Bucureşti.  S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, precizează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Trasmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit Ministerului Sănătății, epidemia de ruejolă a izbucnit în țara noastră în septembrie anul trecut, iar principala cauză a fost lipsa vaccinării. Nu numai refuzul părinților de a-și vaccina copiii a contribuit la creșterea numărului de îmbolnăviri. Stocurile de vaccin sunt insuficiente, iar ministrul Sănătății, Florian Bodog promite că, săptămâna viitoare, peste 100.000 de doze de vaccin ROR vor ajunge în țară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS