Confidenţialitate

Încă două cazuri de Omicron, confirmate în România. Un pacient este internat la Matei Balș, cu forme ușoare, pentru monitorizare

Alte două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate în România, a anunțat Ministerul Sănătății.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România.

Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie.
Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 10 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a transmis Ministerul Sănătății.

„Amândouă sunt vaccinate cu schema completă, au făcut o formă extrem de puțin simptomatică, ușoară, care nu pune probleme. Sunt persoane care vor fi foarte ușor monitorizate. (…) Una dintre ele este internată, cealaltă este în carantină dar cea care este internată acum se va externa curând pentru că nu mai sunt motive, va continua carantina”, a anunțat și Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, pentru Digi24.

Până acum, în România au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului. Toate au forme asimtomatice și forme ușoare și toate aceste persoane au fost vaccinate.

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un ritm fără precedent, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Nicio altă tulpină nu s-a răspândit până acum la fel de rapid.

77 de ţări au raportat cazuri de Omicron; însă varianta se găseşte probabil în majoritatea statelor, chiar dacă nu a fost încă detectată, susține directorul general al OMS.

“Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite”, mai spune reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății.