Confidenţialitate

Arest prelungit pentru medicul care lua șpagă de la pacienți și făcea rugăciuni pentru a nu fi prins de procurori

Medicul care lua șpagă de la pacienți pentru a-i opera și care făcea rugăciuni pentru a nu fi prins de procurori, a primit încă 30 de zile de arest preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au extins cercetările de luare de mită și pentru alte fapte. Chirurgul se află deja in spatele gratiilor de mai bine de o lună.

Procurorii au extins ancheta în privința medicului, după ce și alte reclamații de luare de mită au fost depuse la dosar.

De exemplu, rudele unor pacienți susțin că au fost bolnavi operați de chirurg care nu au supraviețuit. Când s-au dus să ceară șpaga înapoi, medicul se târguia cu ei.

În acest sens, au fost depuse mai multe probe la dosar.

Pentru că mandatul de 30 de zile de arestare preventivă emis de Tribunalul Gorj a expirat în urmă cu câteva zile, procurorii au cerut prelungirea cu încă 30 de zile, iar cererea a fost aprobată.

Medicul Gheorghe Neata este cel care rostea în fiecare dimineață, în cabinetul său de la Spitalul Județean de Urgență Targu-Jiu, o rugăciune în care îi cerea ajutor lui Dumnezeu pentru a-i da mulți bani și a-l feri de procurori.

Contractul lui cu unitatea spitalicească a fost suspendat până la o soluție definitivă a instanței de judecată.

foto/ captură video