Confidenţialitate

Încă 25.000 de vouchere pentru biciclete

Proiectul privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 cu ajutorul cărora bucureştenii îşi pot cumpăra biciclete a fost aprobat, luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Cu ajutorul voucherelor, bucureștenii pot achiziţiona, pe lângă bicicletele simple sau electrice, trotinete sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Deși voucherele în valoare de 500 de lei, oferite de Primăria București, nu sunt transmisibile deoarece au inscripționat CNP-ul câștigătorului, unii dintre aceștia le-au scos la vânzare pe platforma OLX.

„Situaţia în care ne-am găsit, că au existat cetăţeni care au vrut să vândă voucherele, este una nedorită, dar asta nu înseamnă că vom renunţa la un program atât de apreciat”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a mai adăugat că nu va pedepsi bucureştenii pentru că există două-trei persoane care nu au procedat corect și a susținut că este un proiect necesar Capitalei, care va continua şi anul viitor.

OLX a anunţat, luni, că a decis să dezactiveze anunţurile de vânzare a voucherelor acordate de Primăria Capitalei.

„Ţin să subliniez că apreciez reacţia promtă a site-ului OLX, care a anulat toate înscrierile celor care au vrut să tranzacţioneze voucherele”, a adăugat edilul.

În data de 30 august, proiectul a fost respins de CGMB, iar atunci primarul anunţa că îl va reintroduce pe ordinea de zi.

Proiectul privind aprobarea altor 25.000 de vouchere a fost votat cu 28 de voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Lista primilor 5.000 de beneficiari ai vocherelor se găseşte pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea “Biciclişti în Bucureşti” şi conţine iniţialele numelor acestora şi numărul de înregistrare.