Confidenţialitate

În weekend, trecem la ora de iarnă

Ora 4.00 a dimineții de duminică va deveni ora 3.00.

Ziua de 27 octombrie va număra, astfel, 25 de ore.

Pe zi ce trece, se va întuneca tot mai devreme.

Mecanismul de schimbare a orei, folosit în aproape 90 de ţări din întreaga lume, a fost adoptat de România din 1932.

Deși este mai puțin nefastă în termeni de tulburări ale somnului decât trecerea la ora de vară, când noaptea devine mai scurtă cu o oră, schimbarea orei este resimțită mai ales la persoanele mai fragile, precum copiii și bătrânii.

Somnul, pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea și stările de dispoziție ne pot fi afectate.

Specialiștii ne sfătuiesc totuși să nu lenevim prea mult duminica în pat, întrucât există riscul să nu ne fie somn seara, la ora când trebuie să mergem la culcare.

Ca în fiecare an, trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor, circulația urmând a se efectua conform orarelor prevăzute.

Conform CFR Călători, trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să contacteze compania la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau sa se adreseze personalului din stații.