Confidenţialitate

În weekend, bucureștenii pot ieși la plimbare pe zonele pietonale din centrul Capitalei

Proiectul „Străzi Deschise” începe sâmbătă, potrivit anunțului primarului general Nicușor Dan. Între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița vor fi șapte zone care vor deveni spații pietonale în perioada de weekend, din 29 mai, până pe 17 octombrie.

„Mâine (sâmbătă-n.r.), la ora 11, în centrul Capitalei, dăm startul proiectului <Străzi Deschise>. Între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița, vom avea 7 zone care vor deveni spații pietonale în weekend-uri – din data de 29 mai și până pe 17 octombrie. E o inițiativă pentru aer curat, pentru mișcare și sănătate, dar și o ocazie pentru bucureșteni și pentru turiști să descopere sau să redescopere farmecul orașului, al vechilor clădiri și monumente bucureștene”, transmite primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Programul a fost anunțat de primarul general al Capitalei săptămâna trecută.

„Anunț proiectul <Străzi deschise>, pe care îl lansăm pe 29 mai. Este vorba de șapte zone în București, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmbovița. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00. Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. Este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat. În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public. În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale și cu străzi din cartiere”, anunță Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că propunerea a venit de la Asociația Arcen.

„Pentru moment nu organizăm evenimente. Suntem încă într-un context de pandemie. Funcție de cum evoluează situația, eventual vom reevalua”, conchide Nicușor Dan.