Confidenţialitate

În Thailanda s-a deschis un muzeu al corupției (VIDEO)

În Bangkok s-a deschis un muzeu al corupției thailandeze, care își primește vizitatorii cu statui în mărime naturală înfățișând funcționari lacomi ce amintesc de recentele scandaluri, saci plini cu bani și picturi cu corupți în spatele gratiilor.

Thailandezii au o relație complexă cu acest flagel care nu ocolește politica, sistemul juridic și mediul afacerilor din regatul care se află pe locul al 85-lea din 175 de țări luate în calcul de Transparency International în clasamentul asupra perceperii corupției, informează Agepres.

„Am vrut să realizăm acest muzeu pentru a arăta celor necinstiți că lucrurile pe care le-au făcut sunt rele. Vor fi reținuți în istoria Thailandei, iar poporul thailandez nu îi va uita și nici ierta”, spune directorul muzeului.

Organizatorii speră prin această expoziție să creeze un șoc în rândul publicului. „Fiecare sculptură ilustrează un caz național de corupție care mă tulbură fiindcă a produs imense pagube”, afirmă un tânăr vizitator al muzeului, impresionat de expoziție.