Confidenţialitate

În Singapore nu s-a mai înregistrat niciun caz de COVID-19 în rândul locuitorilor, de 15 zile | AUDIO

Au fost doar 7 cazuri depistate, toate în rândul unor persoane din străinătate și care au fost imediat izolate.

Singapore se află în prezent în topul statelor cu cea mai mică rată de deces în rândul bolnavilor de COVID-19.

Din ianuarie, când a înregistrat primul caz de COVID-19 și până acum, în Singapore, au fost 58.000 de oameni diagnosticați cu coronavirus.

Cu excepția a 28 de persoane răpuse de boală, toți ceilalți s-au vindecat. De două săptămâni, nu mai există niciun focar activ de coronavirus. Majoritatea focarelor a vizat căminele în care locuiau muncitori străini,  scrie agenția Reuters.

Autoritățile din Singapore au creat centre de îngrijire comunitară, unde au fost izolate și tratate, cu ajutorul telemedicinei, persoanele bolnave.

Așa se face că în aprilie, în vârf de pandemie, nu exista niciun caz de infectare în rândul angajaților din sănătate.

Ieșirea din izolare s-a făcut doar după existența unui test negativ sau la 3 săptămâni după diagnosticare.  În plus, populația a fost încurajată să folosească o aplicație pentru depistarea contacților unui bolnav de COVID-19.

S-a pus accent pe testarea tuturor contacților, iar populația a respectat cu rigoare măsurile luate de autorități.

O altă măsura extrem de importantă a fost închiderea granițelor, iar autoritățile, abia acum iau în calcul o relaxare în această privință, povestesc jurnaliștii străini.

Chiar dacă nu a mai existat niciun nou caz de îmbolnăvire în rândul localnicilor, în ultimele două săptămâni, în Singapore, oamenii în continuare poartă mască și păstrează distanța față de ceilalți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță