În Piața Victoriei, protestatarii demontează schelele ridicate de Primărie

În Piața Victoriei, mai mulți protestatari demontează schelele abia ridicate de angajații  Primăriei Capitalei pentru târgul de sărbători, programat să aibă loc între 5 și 17 decembrie.

În centrul pieței din fața Guvernului, se află la această oră, câteva zeci de oameni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, spune la Europa FM că responsabilitatea menținerii ordinii în zonă aparține Poliției Locale și firmei private de pază angajate de Primărie.

Jandarmeria va interveni numai în cazul escaladării situației în zona Guvernului, adaugă oficialul Jandarmeriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atât președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, cât și liderul Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, îi cer primarului general Gabriela Firea să renunțe la organizarea târgului de sărbători în Piața Victoriei.

“Dacă vă încăpăţânaţi să îi faceţi jocul lui Dragnea veţi fi personal responsabilă de tot ce se va întâmpla în Piaţa Victoriei de acum încolo. Ţineţi minte: Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea. Ci este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate, cea care nu înghite pe nemestecate toate minciunile şi abuzurile PSD şi care vrea altceva mai bun pentru România”, a scris pe pagina sa de facebook, Ludovic Orban.

Fost primar general la rândul său, Traian Băsescu spune că organizarea unui eveniment într-un loc precum Piața Victoriei este riscant fizic, pentru participanți.

Și asta pentru că nu există treceri de pietoni amenajate, iar traficul are loc circular.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Traian Băsescu spune că Gabriala Firea nu a consultat Consiliul General atunci când a decis să  organizeze târgul de sărbători în Piața Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să afle și punctul de vedere al primarului general al Capitalei, însă Gabriela Firea nu a putut fi contactată până la această oră.

Pe de altă parte,  parlamentarii și consilierii USR din București au anunțat și ei că vor protesta față de decizia primarului Gabriela Firea.

“‘Și Ion Iliescu a eliberat Piața Universității, tot prin violență, în 1990. PSD-ul de azi folosește Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gașcă de corupți, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiție.

PSD batjocorește Constituția României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piața Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor.

Nu este întâmplător că primărița PSD a organizat târguri în toate piețele din București. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiție se adoptă în Parlament”, au scris pe pagina lor de facebook reprezentanții USR.

Dimineață, jandarmii au dus la secția de Poliție trei persoane, după ce unul dintre ei ar fi agresat un bătrân.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS