Stare de alertă în Orșova din cauza gunoaielor

Autoritățile din Orșova au declarat stare de alertă în perioada 8-18 martie din cauza neridicării deșeurilor menajere de la populație din data de 6 ianuarie, a declarat astăzi, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Prefectul a convocat o ședință pentru a vedea dacă există pericolul izbucnirii unei situații de urgență generată de epidemii/epizootii ca urmare a neridicării deșeurilor menajere provenite de la populație și care erau depozitate ilegal în diferite zone din oraș.

„Întrucât reprezentanții instituțiilor care au participat pe teren la identificarea unor soluții concrete nu au exclus pericolul la care este expusă populația datorită deșeurilor necolectate, am fost de acord cu hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Orșova pentru declararea stării de alertă în perioada 8—18 martie, conform articolului 4, aliniatul 1, litera b și aliniatele 2-5, articolului 24 litera c din OUG nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență”, a afirmat Nicolae Drăghiea.

El a arătat că, în urma măsurii respective, autoritățile locale din Orșova au obligația ca în zece zile să informeze populația în legătură cu graficul și modul de ridicare a deșeurilor menajere, să identifice soluțiile cele mai eficiente și rapide de colectare și ecologizare a perimetrelor în care deșeurile au fost depozitate.

Deșeurile menajere neridicate din Orșova se ridică la aproximativ 800 de tone, cantitate care trebuie colectată și transportată la un depozit ecologic autorizat din județul Mehedinți.

Foto: arhiva

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS