În noaptea de Înviere, lumina va fi adusă de pe mare

Arhiepiscopia Tomisului va aduce și în acest an, în noaptea de Înviere, lumina de pe mare. Credincioșii o vor aștepta pe faleza Cazinoului din oraș, iar slujba de Înviere va avea loc in aer liber.

În noaptea de Înviere, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va aștepta pe malul mării Lumina adusă de la Ierusalim . Înaltul ierarh se va îmbarca, apoi, în portul Tomis, pe o șalupă care îl va purta pe mare, ocolind zona penisulară a Constanței, până pe faleza Cazinoului. Arhiepiscopul Teodosie explică de ce, indiferent de vreme, alege să aducă Lumina în acest mod.

“Mergem cu lumina și pe mare ca să o aducem așa cum a fost adusă de Sfântul Apostol Andrei. Apoi însoțit de slujitori, de la malul mării, unde voi coborî din barcă, aducem lumina in parcul Catedralei”

Lumina va fi preluată de reprezentanții tuturor parohiilor din Constanța. Slujba de Înviere oficiată de IPS Teodosie va avea loc în aer liber, dar nu pe plajă, ca pe vremuri, ci la altarul din parcul Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Pentru bucuria comuniunii, toți credincioșii vor primi lumânări și pască.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS