Confidenţialitate

IN MEMORIAM Ioan Luchian Mihalea (1951 – 1993)

Cântăreț, compozitor și dirijor, conducător al celebrului grup SONG și realizator de emisiuni tv, Ioan Luchian Mihalea s-a născut la 15 decembrie 1951.

Oanţă, după cum era alintat de apropiaţi, a rămas de mic fără părinţi, fiind crescut de o mamă adoptivă.

Ioan Luchian Mihalea a absolvit Conservatorul din Bucureşti.

La începutul anilor ’70, s-a alăturat grupului studențesc SONG (prescurtare pentru ‘Suntem Oamenii Noii Generaţii’), sub îndrumarea  Voicu Enăchescu, care dirija corul Universităţii Bucureşti, și care avea să devină un adevărat fenomen artistic. Tineri veseli dansau în ritmul melodiilor, îmbrăcaţi modern, în culori vii, care trăiau muzica şi cântau cu o plăcere ce li se citea pe chip şi în priviri, notează Agerpres.

În 1973, Oanţă a înfiinţat corul de copii MiniSONG, prin care a îndrumat paşii multor copii spre muzică, printre care Alina Sorescu, Dana Rogo sau Gianina Corondan, învăţându-i pe cei mici piese din folclorul românesc şi universal, titluri celebre din muzica de film, canţonete, muzică din operete. Grupul a avut numeroase turnee, pe aproape toate scenele ţării şi în străinătate.

Viaţa pentru Ioan Luchian Mihalea a fost curmată brutal la 29 noiembrie 1993, când a fost asasinat cu bestialitate la doar 42 de ani.