Confidenţialitate

În Maldive se construiește un nou oraș plutitor în care vor putea locui și lucra aproape 20.000 de oameni | VIDEO

Planul prevede construirea de locuințe, centre comerciale, restaurante și unități de învățământ, totul deasupra apei. Cu totul, proiectul ar trebui să fie gata în 5 ani.

Într-o lagună turcoaz, la doar 10 minute cu barca de Male, capitala Maldivelor, se construiește un nou oraș plutitor, suficient de mare pentru a găzdui 20.000 de oameni.

Va fi format din 5.000 de unități plutitoare, inclusiv case, restaurante, magazine și școli.

Un proiect vizual al orașului plutitor, prezentat de CNN, arată cum clădirile colorate vor fi legate printr-o rețea de canale.

Primele unități vor fi prezentate luna aceasta iar locuitorii ar urma să se mute la începutul lui 2024.

Întregul oraș urmează să fie finalizat până în 2027.

Proiectul, un joint venture între dezvoltatorul imobiliar Dutch Docklands și Guvernul Maldivelor, nu este conceput ca un experiment sălbatic sau o viziune futuristă: este construit ca o soluție practică la realitatea dură a creșterii nivelului mării.

Un arhipelag de 1.190 de insule joase, Maldive este una dintre cele mai vulnerabile națiuni ale lumii la schimbările climatice.

80% din suprafața sa de uscat se află la mai puțin de un metru deasupra nivelului mării și, cum estimările arată că apa se va ridica și mai mult, chiar până la un metru până la sfârșitul secolului, aproape întreaga țară ar putea fi scufundată.

Dar dacă un oraș plutește, s-ar putea ridica odată cu marea, arată experții.

Foto: maldivesfloatingcity.com