Confidenţialitate

În mai multe orașe se organizează Târguri de sărbătoarea Sfintei Maria, cu respectarea normelor sanitare | AUDIO

În aceste zile, în mai multe oraşe are loc un târg, bâlci sau iarmaroc cu ocazia Sărbătorii de Sfânta Maria. Asta după ce, anul trecut, aproape toate activităţile de acest gen au fost anulate din cauza pandemiei. Acum, în unele locuri au voie doar cei vaccinaţi. Ca reguli generale, însă: masca de protecţie şi distanţarea fizică sunt obligatorii.

La Tecuci, de exemplu, are loc un tradiţional iarmaroc. De obicei, aici veneau 8-9.000 de persoane în cele 3 zile de iarmaroc. Târgul este considerat cel mai mare din Moldova. Iniţial, primăria a anunţat că doar cei vaccinaţi au acces. Apoi, a revenit asupra deciziei. Primarul oraşului Tecuci, Lucian Costin.

”Am ajuns la concluzia că putem organiza acest eveniment cu purtarea măștii de protecție și păstrarea unei distanțe de minim 2 metri între participanți. Am ajuns la această concluzie pentru că acest eveniment nu este unul cultural și nici unul artistic, este un eveniment care se aseamănă foarte mult cu o piață.”

La Giurgiu, în schimb, vor fi lanţuri, maşinuţe, căluşei, dar şi concerte. La acestea din urmă au acces doar persoanele vaccinate, care au un test negativ sau care fac dovada că au trecut prin boală. De-altfel, în zona Bâlciului de Sf Maria din Giurgiu va fi şi un punct de vaccinare pentru cei care vor să se imunizeze.

La Braila sunt în desfăşurare zilele orasului. Vor culmina pe 15 august cu concerte şi focuri de artificii.  Din cauza pandemiei, însă, nu vor mai avea loc tradiţionalele jocuri marinăreşti şi nici nu vor fi tarabe cu mici şi bere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liliana Nicolae