În lipsa manualelor, elevii din clasa a V-a vor folosi un compendiu cu lecțiile la toate materiile

Elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar fără manuale.

Vor folosi în schimb un compendiu care conține lecțiile pentru primele două luni la toate materiile ( mai puțin educație fizică, unde nu a fost contestat rezultatul licitației pentru manuale)

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat, luni, că acest compendiu are aproape 300 de pagini și a fost deja tipărit în peste 177.000 de exemplare.

Primele 82.000 de exemplare au fost deja expediate către școli din mai multe județe. Acest compendiu va fi publicat și în varianta electronică, pe site-ul Institutului de Științe ale Educației – a menționat Liviu Pop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La realizarea acestui compendiu, s-a ținut cont de noua programă școlară, după care vor studia elevii din clasa a V-a – a precizat ministrul Educației.

Nici profesorii nu sunt încă pregătiți să predea după noua programă, dar vor începe, în curând, cursurile de formare – a spus Liviu Pop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă nici după 2 luni nu vor fi soluționate contestațiile, iar noile manuale nu vor fi gata, Ministerul Educației intenționează să realizeze un nou compendiu în locul acestor manuale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS