Confidenţialitate

În jur de 6.000 de copii din România pot fi adoptați în acest moment. Gabriela Firea: „Încurajez pe oricine care nu poate deveni părinte”

În România, sunt acum 6.000 de copii adoptabili. Sunt datele prezentate de guvernanți …care mai arată că anul acesta numărul de copii adoptați a fost în creștere. 400 de copii și-au găsit o familie din ianuarie până în martie în urma procedurilor de adopție.

În sistemul de protecţie special se află aproximativ 45.000 de copii.

Dintre aceştia, în centrele de plasament sunt în continuare peste 2.800 de copii.

Ceilalți sunt îngrijiţi în case de tip familial, în apartamente, prin asistenţi maternali, de rude aflați în plasament la alte familii.

În primele trei luni din acest an, 418 copii aflați în grija statului au fost adoptați.

Acum, în România sunt 6.000 de copii adoptabili.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Familiei a scris: „(…) încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel.” A subliniat că în 2021, în România s-a înregistrat cel mai mare număr de adopții din ultimii 20 de ani: 1.653 de copii şi-au găsit familii.

Ministrul Familiei declară că între preocupările sale se numără accelerarea procesului de închidere a ultimelor centre de plasament din ţară.

Trebuie găsite, însă, soluții, pentru copiii aflaţi în îngrijirea statului și care încă se află în respectivele cămine.

Citește și: Spitalele de copii din București sunt atât de aglomerate încât, pentru unele specializări, primul loc liber pentru o consultație este disponibil în noiembrie | AUDIO

Foto: Shutterstock