În judeţul Vrancea, pe DN2(E85), continuă să se adune apă pe carosabil

La această oră, în judeţul Vrancea, pe DN2(E85), în dreptul localităţii Pufeşti,traficul rutier se desfăşoară îngreunat, din cauza apei acumulate pe carosabil.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot fi cauzate de acvaplanare, un echipaj de poliţie adresează conducătorilor auto semnale de reducere a vitezei.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să fie prudenţi, mai ales pe timpul nopţii, pentru că şi în alte zone apa este prezentă pe carosabil.

În schimb, în judeţul Bacău, circulaţia rutieră a fost reluată pe DN2G Moineşti – Bacău, în zona localităţii Ardeoani, deocamdată îngreunat, pentru că apa nu s-a retras de pe carosabil.

Până vineri, la ora 21, în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80…100 l/mp. Acesta este motivul pentru care ANM a emis cod portocaliu pentru aceste regiuni.

Meteorologii atenționează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat va cădea grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp.

Din cauza ploilor abundente, anunțate și prin cod portocaliu de meteorologi, traficul rutier se desfășoară îngreunat pe mai multe drumuri naționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS