În județul Neamț, zeci de localități au rămas fără curent electric

În județul Neamț, se circula cu dificultate pe toate șoselele. Nu sunt drumuri blocate, dar ninge abundent. Zeci de localități au rămas fără energie electrică. Meteorologii anunță că ninsorile continuă pâna vineri noaptea.

De miercuri seară ninge necontenit in toate zonele și din cauza viscolului zeci de localități au rămas fără energie electrica. La Dispeceratul 112 s-au înregistrat zeci de apeluri în special din partea șoferilor care solicita intervenția utilajelor de deszăpezire și semnalează condițiile proaste în care se circulă, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.

Cei mai mulți dintre ei recunosc însă faptul că mașinile sunt deja echipate cu cauciucuri de vară și au fost luați prin surprindere de vremea rea. Potrivit primelor informații furnizate de Prefectura Neamț, nu există drumuri blocate sau cu circulație pe un singur fir.

Zeci de utilaje de deszăpezire acționează în trafic pentru a înlătura zăpada depusă pe carosabil și pentru a împrăștia materialul antiderapant.

Pe de altă parte, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, din cauza viscolului, în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Tupilați, Dragomirești, Negrești, Văleni, Botești, Tazlău, Bălțătești, Piatra Șoimului, Alexandru cel Bun, Petricani, Ghindăoani și Rediu.

Pe Valea Muntelui zeci de localnici au făcut toată noaptea focuri la rădăcinile copacilor pentru a-i încălzi și a încerca sa le salveze roadele.

Meteorologii anunța ca ninsorile vor continua in aceasta zona pina vineri noaptea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS