Confidenţialitate

În Danemarca funcţionează o bibliotecă umană

În loc să împrumuţi o carte, poţi cere să împrumuţi un om- poti să-ţi alegi din baza de date o persoană a cărei poveste de viaţă vrei să o afli.

Cărţile umane sunt consultate de către cititori după ce aceştia le aleg dintr-un catalog de titluri, în care sunt menţionate şi experienţele persoanelor care aşteaptă să fie „citite”.

După ce se decid asupra unui titlu, cititorii sunt conduşi într-o zonă de dialog unde le sunt prezentate cărţile umane care le vor relata povestea lor de viaţă în decursul a 30 de minute. Cartea umană pe care o veţi putea citi poate fi oricine are o poveste de viaţă ieşită din comun.

Printre titlurile din trecut s-au numărat „Povestea ţigănească”, „Veternaul războiului din Irak”, „Copilul supravieţuitorilor Holocaustului”, „Olimpicul în atletism” sau „Femeia grasă”. – si devreme-acasa.

Biblioteca Umană din Danemarca este un proiect iniţiat de ONG-ul danez „Stop împotriva violenţei” în anul 2007 pentru a imbunatati comunicarea dintre oameni care nu ar interacţiona niciodată unii cu ceilalţi în viaţa reală.

Primul eveniment a avut loc în cadrul unui festivalul din Copenhaga, unul dintre cele mai mari festivaluri de vară din Europa. De atunci, conceptul s-a răspândit în peste 50 de ţări din jurul lumii, prima bibliotecă umană din SUA fiind cea din Santa Monica, în anul 2009.