Confidenţialitate

În ciuda utilizării excesive a internetului, tinerii se declară mulțumiți de viața pe care o duc – studiu OCDE

Fericiți chiar și pe internet! – iată concluzia unui studiu realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în rândul adolescenților din peste 70 de țări.

În pofida utilizării frecvente a internetului și a expunerii la hărțuire online, tinerii se declară satisfăcuți de viața pe care o duc:  pe o scară de la 1 la 10, nivelul este de 7,3 – spun autorii studiului.

Aproximativ 540 de mii de tineri din 72 de țări au participat la acest studiu, realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică și coordonat de un grup de cercetători din Paris.

Băieții s-au declarat mai fericiți decât fetele.  39% dintre aceștia spun că sunt foarte mulțumiți, în vreme ce doar 29% dintre fete au declarat același lucru.

Întrebați despre activitatea la școală, relația cu colegii și profesorii și petrecerea timpului liber, tinerii au spus că hărțuirea reprezintă, totuși, cea mai periculoasă amenințare.

10% dintre adolescenții din 34 de țări au spus că se întâmplă des să fie ținta ironiilor din partea colegilor.   Doar 7,7% au spus că au fost agresați fizic.

Studiul vorbește și despre utilizarea excesivă a internetului: 26% dintre respondenți spun că, în weekenduri, petrec mai mult de 6 ore în mediul online.

    În acest context, tinerii care petrec foarte mult timp pe internet se simt mai singuri la școală și au obiceiul de a întârzia la cursuri.