În Caraș-Severin, nu mai există doze de vaccin împotriva rujeolei. Județul, pe locul 2 în țară cu cele mai multe cazuri de rujeolă

La Spitalul Județean din Reșița, accesul vizitatorilor a fost restrâns din cauza numărului mare de copii diagnosticați cu rujeolă.

Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Reșita are 40 de paturi, prea puține având în vedere că 60 de copii diagnosticați cu rujeolă au avut nevoie de internare. Așa că directorul Spitalului, Dumitru Secășan a decis ca în această secție să fie aduse încă 20 de paturi, iar numărul vizitatorilor să fie restrâns. Medicul a precizat că spitalul se confruntă cu un număr mare de cazuri de rujeolă de aproape două luni.

Din păcate, stocurile de vaccin împotriva rujeolei  s-au epuizat de săptămâna trecută – susține purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros. El a spus pentru Mediafax că anul acesta nu a primit vaccinuri de niciun fel, iar 300 de fiole cu serul împotriva rujeolei au fost împrumutate de la DSP Dolj. Ministerul Sănătății le-ar fi recomandat să încerce să obțină doze ale vaccinului antirujeolă de la alte direcții de sănătate publică din țară.

Până acum, au fost confirmate peste 2000 de cazuri de rujeolă în 34 de județe. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în județele Arad, Caraș-Severin și Timiș. Din păcate, au fost și 14 decese, reiese din ultimul raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS