Confidenţialitate

În București, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Când ar putea fi eliminate unele restricții

Prefectul Bucureştiului, Alin Stoica, spune la Europa FM că autorităţile vor aştepta 48 de ore pentru a decide dacă pot fi relaxate şi mai mult restricţiile:

„În București, a ajuns astăzi la o incidență 2,98 la mie, în această situație procedura este următoarea: DSP urmează să ne transmită recomandările, având în vedere atingerea acestui nou prag, scăderea sub 3 la mie, iar în 48 de ore, maximum, DGSU se va întâlni și va lua măsurile care sunt corelate cu acest nou prag, respectiv deschiderea restaurantelor, cafenelelor și deschiderea sălilor de spectacol, teatru, operă, cu o capacitate de 30%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ședința comitetului ar putea avea loc chiar și în prima zi de Paște, mai spune prefectul Capitalei:

„Dacă se menține trendul descendent și pentru următoarele 48 de ore, acest lucru ar putea să intre în vigoare luni dimineața. Comitetul se poate întruni și duminică, pentru că facem comitet pentru situații în regim online, prin corespondență.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Când incidenţa scade sub 3, restaurantele pot fi deschise în interior, la 30 la sută din capacitate. La fel şi sălile de spectacole.