Confidenţialitate

Imunitatea Rovanei Plumb, în dezbaterea deputaților juriști

Comisia juridică a Camerei Deputaților se întrunește joi, de la 8.30, pentru a discuta despre solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

Anunțul a fost făcut de președintele comisiei, deputatul Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea i-a informat, miercuri, pe deputații din comisie în legătură cu decizia Biroului Permanent privind acordarea unui termen de opt zile pentru efectuarea anchetei și de trei zile pentru întocmirea raportului.

El a adăugat că este de acord cu propunerea deputatului PNL Gabriel Andronache, făcută la ședința precedentă, privind întocmirea raportului în 24 de ore.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Belina.

Aceeași speță, referitoare la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh.