Confidenţialitate

Impozitele și taxele nu vor crește, dar va fi o reașezare a acestora, anunță Marcel Ciolacu | AUDIO

Coaliția de Guvernare pregătește noi măsuri în contextul creșterii accelerate a prețurilor. Se discută în interiorul coaliției despre modificări la Codul Fiscal.

Președintele PSD Marcel Ciolacu nu a vrut însă să ofere mai multe detalii:

„Este nevoie să venim cu anumite măsuri. Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebuie să le luăm, să le prezentăm până în 1 iunie, după cum bine știm codul fiscal trebuie modificat cu 6 luni înainte ca viitorul buget de stat să-l construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD susține că impozitetele și taxele nu vor crește, dar va fi o reașezare a acestora:

„Toată lumea vine mereu că vom avea o colectare mai bună, s-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF-ului chiar a luat o perspectivă bună în acest moment. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună dar asta nu înseamnă că mărim taxele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inflația de aproape 14 procente de acum este cauzată de prețurile mari la energie, mai spune Marcel Ciolacu:

„În primul rând inflația e influențată în continuare de prețul de la energie pentru că nu s-a reușit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările energiei inflația să mai scadă, urmând pe urmă să facem față inflației din zona euro (…), este record în toată Europa”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.