Importanta cerealelor in dieta alimentara (AUDIO)

Consumăm prea puține cereale și de multe ori ne mulțumim doar cu grâul, și acela procesat.

Cerealele procesate, adică cerealele rafiante sunt mult mai sărace în fibre și vitamine B, decât cerealele integrale.

De asemenea, conținutul lor în minerale este mult scăzut, însă în afară de grâu putem beneficia de o multitudine de cereale. De exemplu:

1. Orzul-se poate folosi în biscuiți, în brioșe, în prăjituri, în amestecurile de cereale și legume. Este bun pentru inflamări ale gâtului, în bolile tractului digestiv și contribuie la scăderea nivelului de colesterol.

2. Hrișca – este o pseudo-cereală. Este foarte bogată în rutin și acesta întărește și tonifiază pereții vaselor de sânge.

3. Meiul- potrivită pentru cei care suferă de intoleranță la gluten, este foarte prețuit ca o cereală folosită în detoxifiere. Este un aliment bogat în proteine, complet și se folosește foarte bine în salate. Este benefic pentru piele, păr, unghii, dinți și ochi, deoarece este foarte bogat în siliciu.

Medicul nutritionist Ruxandra Pleșea vă așteapta cu mai multe detalii pe www.newlifeform.ro, cat si pe www.fundatiacaleavictoriei.ro.