Confidenţialitate

Împărțirea ministerelor, motiv de dispută între PNL și PSD după reluarea negocierilor | AUDIO

PNL, PSD și UDMR au reluat negocierile pentru formarea guvernului. Discuțiile nu sunt lipsite de controverse, mai ales în ceea ce privește împărțirea ministerelor. Cea mai mare dispută în acest moment între PNL și PSD este pe Ministerul Finanțelor, portofoliu pe care și-l doresc ambele partide. Social-democrații spun că partidul care va da premierul va trebui să cedeze Finanțele, așadar în opinia lor, liberalii să renunțe la acest minister dacă îl vor pe Nicolae Ciucă la șefia guvernului.

De asemenea, PSD ar putea lua și Fondurile europene, Apărarea, Munca, Agricultura și Sănătatea. PNL s-ar alege cu cu Internele, Transporturile, Educația și Externele. De principiu s-a convenit ca numărul ministerulor să nu crească, să rămână tot 18 ca în prezent.

În ceea ce privește măsurile sociale, PNL și PSD au convenit creșterea, de anul viitor, a pensiilor cu 10%, a alocațiilor cu 20% și a salariului minim la 2.550 de lei.

Vârstnicii cu o pensie de până în 1.600 de lei vor primi un sprijin de 1.200 de lei pentru această iarnă, iar pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate cu 10%. De asemenea, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 de lei, iar persoanele cu handicap vor primi cea de-a 13-a indemnizație.

Autor: Cristian Citre

Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu / Marcel Ciolacu

Citește și: Încep înscrierile la ediţia de sărbători a programului “Rabla pentru electrocasnice”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.