Confidenţialitate

Imobilele lui Dan Voiculescu, scoase la vânzare

Fiscul a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televiziunilor Antena 1 și Antena 3, – anunță Profit.ro . Imobilele i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu și vor fi scoase la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

Clădirile respective au fost confiscate după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, în care prejudiciul care trebuie recuperat se ridică la 60 de milioane de euro.

După decizia instanței, fiicele lui Voiculescu au contestat confiscarea imobilelor însă Tribunalul București le-a respins cererea. Astă vară, Fiscul a reușit să valorifice un apartament al lui omului de afaceri, pentru aproape 400.000 de euro.

Evaluatori independenți angajați de ANAF prin licitație publică au stabilit cît valorează restul clădirilor deținute de Voiculescu. Astfel, sediul televiziunilor Antena 1 și Antena 3, a fost estimat la 3,4 milioane de euro. Conform acelorași evaluări, clădirile din strada Gârlei în care își au sediile grupul Intact și compania Grivco au o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, respectiv 8,3 milioane.

Potrivit Profit.ro, șeful ANAF preferă să recupereze prejudiciul prin vânzarea acestor bunuri și nu prin punerea lor la dispoziția altor instituții de interes public.